19 янв. 2018 г.

“Магія зимових свят“


«Зима іде – свята веде» - так кажуть в народі. І дійсно, ця пора року багата на веселі та яскраві свята - колоритні, цікаві, самобутні. Зиму люблять за її унікальну поезію неповторних свят, за ту казкову стихію, яка триває від Введення до самої Маслениці, за неймовірні ворожінні, небесні гостинці, празникові передзвони. В  Каховській  районній  бібліотеці   для дітей відбувся бібліомікс “Магія зимових свят“, який об’єднав тих, хто так любить ці чудові і чарівні свята,  учнів  2-б класу СЗОШ№2 (вчитель  Троян Н.М.). Діти здійснили пізнавальну мандрівку в далеку минувшину українського народу, прослухали цікаву розповідь   про історію виникнення таких народних свят зимового календаря, як День святого Миколая, Новий рік, Різдво Христове, Водохреща, котрі несуть із собою добро, мир, світлі надії, родинний затишок, найкращі побажання, колядки і щедрівки – унікальні культурні цінності минулих поколінь. 



Здійснили  цікаву  відео мандрівку до традицій  цих  свят.



 А   яка  ж  зима  без  снігу.  То  діти  позмагалися   в  конкурсах «Назбирай  снігу »та «Сніговик».









 Українознавчий бібліомікс дуже сподобався дітлахам, бо залишились радісні спогади про такі загадкові й дивовижно- чарівні свята.


 А твори з книжкової виставки-інсталяції «Сяйво  зимових  свят» викликали у користувачів бажання більше дізнатися про народні традиції та обряди, прагнення вивчати й зберігати народні скарби, обряди, культурну спадщину рідного краю, бажання примножувати родинні традиції.








 
Отже, читайте, святкуйте і розважайтесь. Бібліотека чекає своїх маленьких читачів .


Комментариев нет:

Отправить комментарий