22 янв. 2018 г.

«В день злуки візьмемось за руки»

  
Яка ж вдалась сьогодні днина!
 Що хочеться співать пісень 
          Моя соборна Україна
          Знов зустрічає новий день.




 






22 січня 1919 року ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. Ця дата пов’язана з двома подіями Української революції 1918-1923 років: проголошенням IV Універсалом Центральної Ради Української Народної Республіки самостійною, незалежною, вільною та суверенною державою (22 січня 1918 р.) та Актом Злуки двох державних утворень на українських землях – Української Народної Республіки та Західно – Української Народної Республіки (22 січня 1919 р.) Щороку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу. До дня Соборності України в Каховській  районній  бібліотеці  для  дітей  пройшов  актуальний  діалог  «В  день  злуки  візьмемось  за  руки».
Учасники заходу не тільки прослухали історію виникнення свята – Дня Соборності України, а й ознайомились з історичними фактами про Україну, пригадали видатних українцв і, які боролися за об’єднання всіх демократичних сил українства словом і багнетом, намагаючись відродити незалежну, соборну, українську державу. Цей захід поглибив знання користувачів про історію виникнення свята Соборності України, викликав патріотичні почуття та повагу до до державної атрибутики ,рідної країни. Викликав інтерес до вивчення історії нашої України .


Діти мали змогу ознайомитись з літературою ,яка  була  представлена  на  тематичній  книжковій  виставці  «Україна:соборна, вільна, сильна!». Матеріали, які  були  представлені , пропонують   замислитись над історією нашої країни, сьогоденням  та майбутнім українського народу, акцентують увагу на історичних фактах, що передували злуці, на об’єднавчому русі, який наприкінці 1918- початку 1919 року охопив майже всю Україну.







День Соборності - це нагадування про те, що сила нашої держави - в єдності українських земель. Сьогодні ми віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров'ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.
Це свято показує, що усі ми - діти однієї великої України і бажаємо жити в згоді-злагоді.
                                                               

                                                                                

Комментариев нет:

Отправить комментарий