1 апр. 2015 г.

КНИГИ - ЮВІЛЯРИ 2015 РОКУ



    2015 рік багатий на ювілейні книжкові дати.
    В читальному залі Каховської районної бібліотеки для дітей організована книжкова виставка «Святкують книги ювілей»
присвячена саме їм – виданням-ювілярам.





    Переглянувши презентацію «Дитячі книги - ювіляри року», діти дізналися,що деякі з цих книг написані дуже давно. Їх читали й перечитували не тільки їхні батьки, а й бабусі та дідусі.
    Основну увагу бібліотекар звернула на Славетну пам’ятку красного письменства Київської Русі – героїчну поему «Слово о полку Ігоревім» - яка є одним із шедеврів світової культури.



    Більше восьми століть відділяють нас від часу виникнення цього твору, але він і досі не перестає хвилювати нас своєю поетичною красою, своїм благородним високогуманним і патріотичним змістом, свіжістю і неповторністю.
    Переглядаючи цей твір, діти поринули в реальні події часів Київської Русі. Перед ними розгорнулися трагічні події кривавої битви руської дружини з половцями.
     Ця книга глибоко схвилювала читачів, спонукала замислитися над історією своєї землі.
Своїм глибоким патріотизмом, тонким ліризмом, високою поетичністю вона й сьогодні продовжує хвилювати уми та серця нових поколінь.
     Діти переглянули книги-ювіляри Квітки-Основ’яненко «Сватання на Гончарівці», Л.Керрола «Аліса в країні чудес», П.Куліша «Чорна рада», О.Пушкіна «Руслан і Людмила», Т.Шевченка «Кобзар», О.Довженка «Зачарована Десна» та інші твори.
     Всі ці твори і сьогодні не втратили своєї актуальності і викликають інтерес у читачів.

Комментариев нет:

Отправить комментарий