16 апр. 2015 г.

Збережемо життя на Землі

Щорічно, 22 квітня люди по всій планеті відзначають  Всесвітній день Матері-Землі.
Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім. Саме цього дня в різних куточках земної кулі небайдужі до екологічних проблем люди проводять різні яскраві і в той же час корисні заходи, спрямовані на те, щоб у світі стало більше чистоти і відповідальності.
   Тож актуальною виявилася еко -бесіда «Збережемо життя на Землі» з користувачами бібліотеки , яка відбулася напередодні  свята в Каховській районній бібліотеці для дітей.


                         
 

   Діти знають дуже багато про забруднення та негаразди, але головною темою нашої бесіди було: "Що ми можемо зробити, щоб наша Земля не хворіла?". 
   Виявилося, діти можуть зробити чималий внесок у відродження природи рідного двору, школи, бібліотеки, міста. Це і: викидати сміття лише у дозволені контейнери; висаджувати квіти й кущі у дворах; поливати рослини на подвір'ї у спеку; робити зауваження дорослим, які смітять та палять у громадських місцях; економити споживання електроенергії та води;  прибирати за собою усе сміття при виїзді на пікніки та відпочинок на природі
Завершилась еко- бесіда оглядом книжкової виставки «Наша планета - живий світ», на якій представлена література, яка стане дієвим порадником для всіх небайдужих до екологічних проблем, до довкілля, з яким кожен із нас стикається повсякчасно.


Комментариев нет:

Отправить комментарий