19 мар. 2015 г.

Поезія, ти сила чарівна

Поезія — це завжди неповторність,
якийсь безсмертний дотик до душі.

(Ліна Костенко)



Поезія надихає, звеличує, штовхає на подвигиВірші найвідоміших поетів світу окриляють закоханих романтиків, запалюють відчайдушних любителів пригод, спонукають до боротьби за свої права.
Мабуть, не знайдеться в світі людини, яка б не знала напамять хоча б одного віршованого твору.
Нині достеменно невідомо, хто вперше почав складати вірші. Але, пройдуть роки,    і світ відкриє для себе імена незрівнянного Вільяма Шекспіра, талановитого Вольтера, славетного Тараса Шевченка, генія пера Олександра Пушкіна, які писатимуть на вічні теми: кохання та зради, щастя і горя, дружби та ненависті, миру та війни, свободи та неволі.
Нині поезія стала настільки популярною, що для неї навіть день окремий вигадали -  свято всіх поетів за рішенням ЮНЕСКО відзначається 21 березня, починаючи з 1999 року. Цю традицію підтримали і працівники Каховської районної бібліотеки для дітей.
        До уваги читачів у читальному залі організована книжкова  виставка «Чари поезії», на якій представлені збірки віршів та матеріали про життєвий і творчий шлях поетів Т. Шевченка, І. Франка, Л. Українки, В. Сосюри, О. Пушкіна, В.Шекспіра  та інших
 
     Семикласники ЗОШ№1 та ЗОШ №5,взяли участь у  поетичному калейдоскопі «Поезія, ти сила чарівна, що музикою серце надихає» ,на якому декламували вірші відомих поетів. Значну увагу приділили творам наших земляків, поетам Каховщини: М.Тібію, В.Плахотіної, А.Ралко та інші.


Читачі відкрили для себе цікавий світ поезії, побачили красу та велич поетичного слова.


Комментариев нет:

Отправить комментарий