5 мар. 2015 г.

Барвистий світ Шевченкового слова


І став для нас Шевченко заповітом,
Безсмертним, як саме людське життя.
Ми будем славить перед цілим світом
Живе й святе Шевченківське імя

       Все йде, все минає… Та залишається пам'ять, добра слава про людей, що шукають  істини та правди. В історії залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує все людство. До них належить й ім’я великого українського поета Т. Г. Шевченка..
   Починаються Шевченківські дні. Ми звертаємося до поета, який став для України заповітною думою, її безсмертною піснею.
Традиційно, на початку березня, у Каховській районій бібліотеці бібліотеці для дітей, віддають шану Великому Кобзарю.
   Торкнутися серцем Шевченківських творів, пройнятися їхнім духом, мали змогу учасники літературно- музичної  години   «Барвистий світ Шевченкового слова »,учні 5–В класу ЗОШ №1, на яку вони завітали разом з бібліотекарем О.І Гаркавою.



Під час заходу школярі почули розповідь про життя Тараса, його дитячу допитливість, жагу до знань, захоплення малюванням. Діти перегорнули сторінки трагічної і великої долі українського пророка: раннє сирітство, омріяна воля, розквіт таланту, вихід у світ „Кобзаря”.


Діти залюбки декламували уривки з творів, відповідали на питання літературної вікторини, слухали музичні твори на слова Тараса Шевченка.
Для багатьох поколінь Шевченко означає так багато, що само собою створюється ілюзія, ніби ми все про нього знаємо. Та це – лише ілюзія. «Барвистий світ Шевченкового слова» вкотре хвилює душу, торкається серця і змушує захоплюватись його різноманітністю і красою. А книжкова виставка «Прославило Україну Тарасове слово» змушує зупинитись кожного, взяти у руки «Кобзар» й перегорнути сторінку-другу.


    Як  підсумок, можна сказати, що всі присутні цікаво і корисно провели час, та ще раз переконалися, що Великий Кобзар був людиною талановитою, багатогранною, безмежно закоханою у свій рідний край, і що він є для нас взірцем і вчителем.
     Бібліотекар  Наталія Ширіна  побажали дітям більше читати Шевченка.
 Бо в  ньому вся  історія наша. Все буття. Нас просто не існує без нього,
                                                  Україна  -  це Шевченко,
                                                        Шевченко -  це Україна.


Комментариев нет:

Отправить комментарий